contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 2 ore

Cantitate : 10 portii

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml rom
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 25 gr ulei de nuci
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 1 ou, batut

Pentru umplutura

  • 125 gr ciocolata amaruie (70%) cu coaja de portocala, rupta in bucatele
  • 100 gr alune de padure, prajite usor apoi macinate
  • 100 gr nuci, prajite usor apoi macinate

Pentru sirop

  • 500 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 200 ml zeama proaspata de portocala
  • 1 baton de scortisoara
  • 100 gr miere

 

Preparare

  • Intr-un vas pune 500 gr faina.Intr-un alt vas inmoaie drojdia in 100 ml apa calduta si 1 lingurita zahar si las-o sa stea 10-15 minute.Toarna acest amestec in mijlocul fainii, adauga , romul , zaharul vanilat borbon, uleiul, un praf de sare, coaja rasa de portocala si restul de apa apoi framanta totul pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca usor de pe mana.Lasa aluatul sa creasca 1 ora.
  • Incalzeste cuptorul la 180C.
  • Dupa ce a crescut, ia bucati din el si formeaza suluri.Aplatizeaza putin sulurile, aseaza in mijloc, de-a lungul, bucatele de ciocolata si ruleaza sulurile  astfel incat ciocolata sa fie acoperita de aluat.Da sulurilor forma de opt, pune muceniici formati intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasa-i la crsecut 30 minute.Unge mucenicii cu oul batut si da-i la copt 25-35 minute pana cand au crescut si   s-au rumenit.
  • Intre timp , prepara siropul.Pune toate ingredientele intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa siropul sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Dupa ce mucenicii s-au copt, lasa-i 5 minute sa se raceasca apoi inmoaie-i repede in siropul fierbinte apoi da-i prin alune de padure si nuci macinate amestecate impreuna.