Mozzarella Marinata In Ulei De Masline Cu Rozmarin

articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca nu sunteti inca siguri ca tot ce e mai bun in viata este simplu, va prezint o gustare fabuloasa prin simplitate care mi-a amintit de placerea de inmuia painea in ulei de masline condimentat si de a o insoti cu o branza usoara si savuroasa.
Aveti nevoie de :
aprox 200 gr ulei de masline (depinde de ce borcan folositi)
240 gr Mozzarella Ciliegine de la Lactitalia
o lingurita piper proaspat macinat
2 lingurite fulgi de ardei
cateva frunzulite de rozmarin proaspat
sucul de la o jumatate de lamaie
Reteta este extrem de simpla:
1 Amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie si apoi adaugati condimentele. Eventual folositi mai putin ulei si completati ulterior in functie de nevoi.
2 Adaugati condimentele si amestecati bine.
3 Adaugati mozzarella cu grija. Folositi mozzarella de cea mai buna calitate si pentru efect o recomand in mod deosebit pe cea Ciliegine de la Lactitalia pentru ca are dimensiunea perfecta.
4. Inchideti borcanul si rasturnati-l cu grija sa se amestece cat mai bine uleiul si sa inveleasca toate bucatelele de mozzarella.
5. Lasati la macerat 2-3 ore la temperatura camerei. Daca il pastrati pentru mai multe zile la frigider, scoateti-l inainte de servire cu cateva ore pentru a-l readuce la temperatura camerei.