Mousse De Ton
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Acest aperitiv l-am avut la masa festiva organizata de hotelul Ferner unde am fost in vacanta.
INGREDIENTE:
2 cutii de ton (in ulei de masline – cutie de 185 g)
4 fileuri de hamsii (in ulei)
30 g capere mici
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite mustar
250 g mascarpone
paine neagra prajita
cateva frunze de spanac pentru decor
PREPARARE:
Scurgem uleiul din conserva de ton. Taiem fileurile de hamsii marunt, apoi clatim caperele.
Punem tonul, hamsiile, caperele intr-un castron cu zeama de lamaie si le tocam cu belnderul. Adaugam mustar si mascarpone si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la frigider pentru 15 – 20 minute.
Intre timp taiem in cercuri painea neagra si o prajim.
Punem spuma (mousse) de ton pe paine cu ajutorul unui sprit si decoram cu frunze de spanac.
Pofta buna!