Mousse De Ment?
Sursa Mousse de ment?

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O minun??ie de crem? pentru un tort. Impropriu spus crem?. Are o consisten?? dens? ?i este foarte r?coritoare.
Am folosit:
- 100 gr ciocolat? alb?
- 15 gr gelatin?
- 60 ml ap? rece
- 200 ml sirop de ment?
- 250 ml fri?c? lichid? rece
Am început prin a pune la fiert apa pentru baia de aburi.
Ou? + zah?r + sare + amidon - mixate bine bine (am scos prafurile „ascunse” pe marginea crati?ei)



Am ?inut-o a?a maxim 10 minute pân? ce a disp?rut spuma de tot ?i amestecul s-a îngro?at.
Am dat deoparte.
Am pus ciocolata la topit în baie de aburi.

Am pus apa rece peste gelatin?.
Când s-a topit ciocolata, am turnat-o peste crema cu ou. Am amestecat bine.

Apoi am r?sturnat ?i gelatina umflat? ?i am amestecat bine bine.
Am turnat ?i siropul de ment? ?i am omogenizat.
Am l?sat pân? ce s-a r?cit de tot.
Dup? ce s-a întâmplat ?i asta, am b?tut fri?ca b??.

Am unit cele dou? compozi?ii. ?i ?sta e mousse-ul. La acest moment, el pare destul de lichid. Dar dup? ce st? la frigider cel pu?in 2 ore se înt?re?te.
În poza cu Andrei sclipindu-i ochii abia dac? statuse o or? la frigider.
Am folosit acest mousse ?i în combina?ia Amaliei -Tort cu mousse de ment? ?i de ciocolat? -?i în combina?ie cu blatul negru rapid (v. poza de la începutul acestui post). Cred c? figura lui Andrei spune cam tot despre aceast? pr?jitur? :)) .
Sursa de inspira?ie: am pornit de la mousse-ul alb al Amaliei.