contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Macrou Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

zilele trecute mi-am adus aminte de un super restaurant din modling (un orasel langa viena) , florians, care m-a impresionat acum vreo cinci ani cu meniul lor de degustare. una din piesele de rezistenta era mousse de somon, despre care v-am mai povestit. cum de somon am tot facut in ultimul timp, am zis ca n-ar strica sa ma joc putin cu aromele asa ca am ales un macrou afumat.
dupa cateva incercari a iesit castigatoare combinatia cu paine proaspat prajita, cateva icre de somon, muuulta ceapa verde (nu asa cum am pus eu pe farfurie) si un strop de zeama de lamaie.
cu toate ca s-a dorit a fi un aperitiv la masa de pranz a fost avansat imediat la gradul de pranz, asta si cu ajutorul unui prosecco brut, bine racit.
ingrediente (pentru 4 persoane):
- 500g  de grame de macrou afumat
- 200ml smantana grasa
- 1 lingura de unt(la temperatura camerei)
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- 4-5 lingurite de icre de somon
mousse de macrou afumat
- desfa macroul in doua, indeparteaza oasele cu mana dupa care curata-l de pielita cu un cutit bine ascutit. daca poti alege o varietate de peste care nu e foarte sarat
- da-l la robot impreuna cu smantana, untul, zeama de lamaie
- pune-l intr-o forma rotunda (eu am decupat una dintr-o conserva) si orneaza cu icre rosii
- prajeste paine, taie multa ceapa verde si stropeste cu un strop de zeama de lamaie
pofta buna.

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com