Mousse De Lamaie Cu Cirese Amare
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 4 portii: 200 g zahar, 2 linguri de amidon, 3 galbenusuri, coaja rasa si zeama de la o lamaie, 400 ml frisca batuta, 3-4 lingurite de dulceata de cirese amare, cate 2 piscoturi de portie.
Zaharul se mixeaza cu amidonul pana cand se topeste, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se omogenizeaza bine, dupa care sea dauga zeama si coaja rasa de lamaie. Se pune compozitia intr-un vas la bain-marie si se lasa sa fiarba 2-3 minute amestecand des. Se da deoparte sa se racoreasca, apoi se incorporeaza frisca batuta. Inainte de servire se amesteca foarte usor dulceata de cirese amare, in asa fel incat aspectul general sa fie marmorat. Se pune in pahare sau in cupe de inghetata, cu piscoturi de sampanie si se serveste dupa ce a stat 2-3 ore la frigider.
Pofta buna!