Mousse De Dovleac - Varianta Dietetica
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am incercat un dovleac,putin roz la culoare, ca sa vedem cu este, sa putem face niste provizii.
L-am curatat de seminte si taiat in felii, l-am pus pe hartie de copt in tava si apoi l-am copt 45 de minute la 225 grade.
S-a rumenit frumos, chiar caramelizat putin dar, nu este foarte dulce, dat fiind faptul ca inca nu a fost prins de frig, ca sa se indulceasca.
Din doua felii de dovleac copt am facut o spuma delicioasa, cu un gust minunat !
Am pus dovleacul copt taiat bucatele in blender , un strop de indulcitor lichid, putina esenta de rom si iaurt dietetic de la Pilos de 0,1. Amestecate foarte bine in blender, au devenit o pasta incredibil de usoara si fina.
Dupa ce va sta macar 2 ore in frigider, va fi un desert minunat, numai bun pentru o zi de duminica !