contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







       La un moment dat am cam renuntat la ciocolata si faceam mai multe deserturi cu vanilie sau fructe, dar de cand simt nevoia de o doza de energie in plus, fac deserturi numai cu ciocolata. Si daca tot am ramas doar eu si tati si amandurora ne place ciocolata, chiar nu mai exista scuza sa nu fac deserturi cu ea.

       Mousse-ul de ciocolata este o crema fina si aerata, datorita albusurilor batute spuma (sau frisca), care va asigur ca o sa placa tuturor. In general se face cu oua crude, dar daca sunteti alergici la ele, puteti sa pune galbenusurile pe bain marie cu putin zahar si amestecati incontinuu pana se leaga o crema fina si abia apoi incorporati-le in ciocolata. Nici mie nu imi plac ouale crude, dar de data aceasta chiar nu s-au simtit.
 Asadar, daca vreti sa va rasfatati serile, diminetile sau wekendu-rile cu ceva fin, va recomand acest mousse, fin, aerat si usor de facut :)


Ingrediente:
150 g ciocolata neagra 
50 ml frisca lichida
2 linguri apa fierbinte
2 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 albusuri
50 g zahar tos
 100 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie

Decor:

Ciocolata tocata
zmeura
cacao
frisca

Mod de preparare:

             Ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu 50 ml frisca lichida intr-un bol de sticla si s pune pe bain-marie sau la microunde, amestecand din minunt in minut pana se topeste ciocolata. Se retrage bolul si se pune treptat apa fierbinte, amestecand incontinuu. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se incorporeaza in ciocolata topita, amestecand rapid pentru a nu se cuagula galbenusul.

      Albsurile se bat cu un praf de sare pana se transforma in spuma, apoi se adauga zaharul tos, treptat, amestecand incontinuu pana se dizolva zaharul si obtinem o bezea lucioasa.
Frisca se bate spuma tare si se lasa deoparte. Dupa ce amestecul de ciocolata se racoreste (il lasati 10 minute la frigider) se incorporeaza bezeaua si frisca batuta si se amesteca cu o spatula de silicon, in pale. Spuma obtinuta se repartizeaza in pahare/cani, se pune cate o lingurita de frisca, se presara ciocolata tocata sau/si cacao.