Mousse De CiocolatĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pe o scală de la 1 la 10, aceasta este o prăjitură de nota 11.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 150 gr de biscuiți
- 500 gr de ciocolată neagră
- 230 ml de smântână dulce
- 400 ml de frișcă vegetală
- 100 gr de Finetti
- 50 gr de unt
- 50 gr de zahăr
- esență de rom
- frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker
Plan de lucru:
- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt (poza 2)
- topim untul cu Finetti (poza 3) și amestecăm până obținem o cremă precum în poza 4. Peste această cremă adăugăm biscuiții (poza 5), făcând, astfel, blatul.
- ungem cu unt o formă de tort cu pereții detașabili și întindem blatul de biscuiți (poza 6)
- facem, apoi crema. Topim ciocolata pe pat de apă (poza 7), peste care turnăm smântâna (poza 8 ). Amestecăm în continuu la foc mic până obținem ceva omogen (poza 9). Lăsăm la răcit.
- preparăm frișca (poza 10) și turnăm peste ea, treptat, ciocolata topită (ambele să fie la aproxmativ aceeași temperatură) și amestecăm cu o lingură de lemn (pozele 11, 12 și 13). Turnăm compoziția obținută peste blatul de biscuiți (pozele 14 și 15). Băgăm la frigider peste noapte, apoi decorăm cu frișcă și ornamente de ciocolată (poza 16)
- poftă bună! (poza 17)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 22 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)