contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Ciocolata Alba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ador mousse-urile de ciocolata alba, doar cele fara ou crud. Cum fara albus de ou este mai greu de obtinut o consistenta perfect aerata, ca a unui mousse adevarat, am tot experimentat cu "mici" amestecuri. Ultimul, adica acesta, este foarte aproape de ceea ce înseamna pentru mine mousse. Are o textura usoara, aerata, densitatea destul de pufoasa... deci ma declar multumita.
Ma bucur ca dupa o saptamîna de soare, s-au mai copt niste zmeurici marunte, si au mai fost si tare bune! Ce face soarele! Ce a facut, ca acum ploua iar :(



Daca as sti si cum sa fac "galuste" de mousse, ar fi fost mai frumoase,
dar dupa cum se vede nici cu formatul galustelor nu le am.
Egal, bine ca am avut zmeura pentru decor :D
Aici, trei galuste mititele si zbîrlite,
care au înseninat papilele pe vremea asta ploioasa si întunecoasa!


        Ingrediente:
  • 250 g ciocolata alba
  • 300 ml smîntîna de frisca
  • 100 g creme fraîche
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 10 g agar-agar (Agartine)
  • rom (fac.) *

*Aromati mousse-ul cu ce va place. Cu alcool, adica cu lichiorul preferat sau un espresso betonat (20-25 ml), sau ceva mai tare ca un rom de Jamaica, chiar un cognac bun sau whisky. Lasati fantezia sa danseze!
Se topeste ciocolata împreuna cu 100 ml smîntîna lichida si continutul unei pastai de vanilie (eu am folosit doar jumatate) pe baie de aburi, apoi se lasa la racorit. Se adauga creme fraîche si se amesteca. Se dizolva praful de agar-agar în lapte cu zahar, apoi se lasa sa traga un clocot scurt. Puteti face aceasta operatie într-o craticioara mititica, sau într-o cana de ceramica sau sticla în aparatul cu microunde. Eu folosesc a doua metoda. Atentie, începe foarte repede a clocoti! Acest amestec se lasa la racorit, apoi se adauga la ciocolata topita si racita si se mixeaza bine. Acum puteti adauga si alcoolul sau un espresso tare, sau orice aroma doriti. În final se bate smîntîna lichida ramasa, pîna obtineti o frisca densa, pe care o mixati usor la amestecul de ciocolata. Se portioneaza muosse-ul obtinut în castronele, cupe, pahare... etc, si se da la rece pentru 2-3 ore. Se poate lasa si într-un vas mare, care la fel, se da la rece pentru 3 ore, apoi se portioneaza si serveste pe farfurii, platouri... pe oglinda de sos de ciocolata neagra sau fructe, si se orneaza dupa plac.

Aici se vede ceva mai bine textura.
Un galuscoi mai mare, servit cu amarena cherry în sirop.




Pofta buna!