contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Ciocolata Alba Si Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Mi-am cumparat si eu o carte a Nigellei Lawson, iar reteta asta mi-a facut cu ochiul imediat, deoarece este un desert incredibil de simplu de realizat, suna delicios, si chiar este foarte bun!
Photobucket
Ciocolata alba se topeste la bain-marie. Se lasa deoparte la racit.
Photobucket
Am batut frisca lichida cu albusul de ou si extractul de menta. Nu trebuie batut prea mult, sa nu se intareasca, ci trebuie sa aibe o textura mai delicata.Trebuie mentionat ca in reteta originala se pune doar 1/4 lingurita de concentrat de menta insa eu am pus jumatate de lingurita, iese mai parfumat.
Photobucket
Se amesteca cele doua mixturi astfel: doua linguri din frisca cu ou si menta se pun in ciocolata si se amesteca, apoi se toarna si se incorporeaza ciocolata in restul de frisca.
Photobucket
Se lasa la racit la frigider inainte de servire.
Photobucket
Trebuie sa mai mentionez ca portiile sa fie mici. Da, mici, nu faceti ca mine (poze) ci folositi paharele mici de tot, de shot-uri pe cat posibil. Ciocolata alba ii da un gust "greu", chiar daca este combinata cu menta mai "fresh", asa ca o portie mica este mai mult decat suficienta.
Photobucket
Se orneaza cu frunzulite de menta. E absolut delicios!



Reteta recomandata de poppy-planet.blogspot.com