Mousse De Caise
articol scris de truedelights blog
Un desert usor, racoritor,de vara!
INGREDIENTE:
- 10-12 caise bine coapte
- 150-200 g zahar
- 10 g gelatina
- 250 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar farin
MOD DE PREPARARE:
Caisele se spala ,se indeparteaza
samburii si se pun intr-un vas
impreuna cu zaharul si 2 linguri
cu apa. Cantitatea de zahar poate
fi mai mica sau mai mare ,
in functie de cat de dulci sunt caisele.
Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa
fiarba, pana se inmoaie bine caisele.
Dupa ce s-a racit putin amestecul,
se paseaza cu blenderul.
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml
apa rece, apoi se pune la bain-marie
sa se dizolve complet.
Smantana se bate cu 2 linguri cu
zahar farin ,pana se obtine frisca.
In piureul de caise, rece, se adauga gelatina ,
trei sferturi din frisca si se amesteca bine.
Restul de frisca se foloseste la ornat.
Crema se poate pune in cupe sau in
diverse forme, care se dau la rece 2-3 ore.
In momentul servirii se decoreaza cu frisca.
Caisele pot fi inlocuite si cu alte fructe:
piersici,capsuni,prune,portocale……