contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Caise

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un desert usor, racoritor,de vara!   ;)

INGREDIENTE:

  • 10-12 caise bine coapte
  • 150-200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin

MOD DE PREPARARE:

Caisele se spala ,se indeparteaza
samburii si se pun intr-un vas
impreuna cu zaharul si 2 linguri
cu apa. Cantitatea de zahar poate
fi mai mica sau  mai mare ,
in functie de cat de dulci sunt caisele.

Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa
fiarba,  pana se inmoaie bine caisele.
Dupa ce s-a racit putin amestecul,
se paseaza  cu blenderul.

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml
apa rece, apoi se pune la bain-marie
sa se dizolve complet.

Smantana se bate cu 2 linguri cu
zahar farin ,pana se obtine frisca
.

In piureul de caise, rece, se adauga gelatina ,
trei sferturi din frisca si se amesteca bine.
Restul de frisca se foloseste la ornat.

Crema se poate pune in cupe sau in
diverse forme, care se dau la rece 2-3 ore.
In momentul servirii se decoreaza cu frisca.

Caisele pot fi inlocuite si cu alte fructe:
piersici,capsuni,prune,portocale……



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com