Mousse De Cafea Cu Scortisoara
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un deliciu aromat la pahar, numai bun de preparat cand asteptati oaspeti, rapid, aromat si delicios :)
Ingrediente:
pentru 4 portii
1 lingurita rasa de praf de scortisoara
3 linguri cu putin varf de amidon de porumb, in lipsa lui il puteti folosi pe cel de cartofi
1 lingura rasa de cafea naturala macinata, se poate inlocui cu ness ( eu prefer cafeaua naturala plus ca-i da o structura placuta )
100 gr zahar brun
100 ml. frisca 23/35 de %
300 ml lapte
200 ml apa
frisca de sifon
cate o lingurita la portie de dulceata de care preferati
Mod de preparare:
Intr-o craticioara puneti ingredientele uscate, amestecati bine si adaugati lichidele.
Puneti pe foc mediu si amestecati in continuu pana obtineti o crema de consistenata unei smantani de 25 de %.
Turnati mousse-ul caldut cu ajutorul unui polonic in pahare sau cupe pentru creme, le raciti in frigorifer timp de 20 de minute si le serviti cu cate un mot frumos de frisca de la sifon.
A fost un deliciu :D !
Pofta buna!