Mousse De Banane Cu Unde De Caramel
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
100 g zahar brun
50 g unt
550 ml. de smantana grasa,rece (Dorna)
4 banane mari coapte,racite in congelator timp de 2 ore,si inca o banana pentru decor
zeama de la o lamaie
ciocolata neagra,pentru razuit
Mod de preparare:
Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste.
Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca.
Caramelul rezultat este deliciu!:)
Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie.Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza,se ingroasa si devine cremoasa.
Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele,farfurii de sticla si ,pentru efect,manjeste-l putin putin din loc in loc.Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.
Chiar inainte de a servi,curata si taie banaan pastrata.Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.
Pofta buna !