Mousse Au Chocolat
Sursa Mousse au chocolat
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
150 gr. ciocolata amaruie
3 oua
200 ml frisca lichida
1 lingura zahar
esenta vanilie/rom
4 linguri lichior de ciocolata
cacao neagra
fructe
ciocolata se rupe in cantitati relativ egale ca sa se topeasca in acelasi timp... se pune la bain marie cu 50 ml frisca lichida...
se amesteca pana se topeste...
galbenusurile se bat usor si amesteca cu esentele si cu lichiorul de ciocolata; se incorporeaza putin cate putin in ciocolata topita fierbinte amestecand rapid...ciocolata va avea o consistenta tare placuta si astfel se oparesc galbenusurile...
albusurile reci se bat bine cu un praf de sare...
frisca lichida ramasa se bate si ea...
intr-un vas incapator se amesteca usor de jos in sus: ciocolata care s-a racorit intre timp, frisca batuta si albusurile...
se toarna in pahare/cesti/ boluri mici... ce va place...
dati la frigider pentru aprox o ora...
apoi pudrati cu cacao deasupra, fructe, sos de ciocolata... ce va place!
evident, este un desert pentru adulti! si nu, nu-l recomand copiilor!
folositi oo proaspete!
textura, savoare... trei de 'da'!