Morminte Dulci
Sursa Morminte dulci
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Ingrediente
Pentru biscuite (piatra funerara)
- 100 gr unt
- 100 gr zahar brun
- 1 ou
- 50 ml lichior de cafea
- 1 lingurita esenta de nuci
- 200 gr faina
- 50 gr cacao pudra
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru chec (mormant)
- 200 gr unt
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 200 gr zahar brun
- 3 oua
- 180 gr faina
- 50 gr cacao pudra
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Pentru décor
- Nutella
- bomboane colorate
Preparare
- Incinge cuptorul la 190˚C.
- Pentru biscuiti, amesteca faina cu cacaoa si bicarbonatul de sodiu.Intr-un vas bate untul cu zaharul brun.Incorporeaza apoi oul urmat de esenta de nuci.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare. Formeaza biscuiti sub forma de piatra funerara si aseaza-i pe o tava de copt.Da biscuitii la copt 9-10 minute.Lasa biscuitii sa se raceasca complet.
- Pentru chec, redu caldura cuptorului la 180˚C. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata si zaharul apoi lasa-le sa se raceasca usor. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. Bate ouale cu un praf de sare apoi incorporeaza compozitia cu unt.Inglobeaza in final ingredientele uscate.Toarna compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara.Da checul la copt 20 minute pana cand la introducerea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet.
- Pentru asamblare, taie din chec dreptunghiuri de o marime incat sa se potriveasca cu piatra funerara.Unge fiecare mormant cu Nutella apoi lipeste la margine piatra funerara.Decoreaza mormintele cu bomboane (dupa dorinta) apoi presara-le cu firmituri de chec (daca ti-a mai ramas).