Morcovi Copti
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 10 morcovi;
- 8-10 catei de usturoi;
- zeama de lamaie;
- ulei;
- cimbru, chili, rozmarin, busuioc, sare, piper.
Cureti si speli morcovii. Daca nu ai gasit morcovi mici la magazin, sunt buni si cei mari, pentru ca ii poti taia pe lungime cat de mici vrei. Asezi morcovii intr-un castron, pui putin ulei, zeama de lamaie, zdrobesti usturoiul si adaugi cate o priza din fiecare condiment. Amesteci ingredientele si le lasi vreo 10 minute “sa se cunoasca mai bine”.
Ii asezi pe o hartie de copt si dai la cuptor pentru 30 de minute. Daca vrei sa fie mai crocanti, ii mai poti lasa la cuptor inca 15-20 de minute. Ai grija insa sa nu se arda! E bine sa ii verifici la 5-7 minute.
Sunt deliciosi simpli, ca garnitura sau intr-o salata, alaturi de alte legume.
Pofta buna!