Moelleux Cu Crema De Castane

articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Probabil va ganditi ca trebuie sa fie foarte complicata reteta asta, nu-i asa deloc, este simpla, chiar banala.
Din ingredientele pe care o sa vi le dau, iese o prajiturica mai mica, adica pentru 6 persoane.
Aveti nevoie de:
350 gr piure de castane
80 gr unt topit
3 oua
10 grame amidon
10 grame cacao
un strop de sare
Separati oule si bateti albusurile spuma cu putina sare.
Intr-un castron amestecati piureul de castane si galbenusurile.
Adaugati amidonul si cacaua cernute printr-o sita deasa si amestecati usor.
Incorporati untul topit apoi puneti cate o lingura din albusurile batute spuma si amestecati cu telul de jos in sus.
Tapetati cu unt si faina un castron rezistent la cuptor
Turnati compozitia in el.
Puneti castronul intr-un vas cu peretii inalti (eu l-am pus intr-o oala), si turnati apa fierbinte pe langa castron pana la jumatatea acestuia.
Bagati la cuptorul incalzit la 180 grade pentru cca 50-60 minute, sau verificati daca este copt cu ajutorul unei scobitori: daca iese uscata, prajitura este coapta, daca nu, mai lasati prajitura la copt cateva minute.
Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou.
Prajitura se taie felii si se serveste cu sos de vanilie, gasiti reteta AICI.