Moelleux Au Chocolat
Sursa MOELLEUX AU CHOCOLAT
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
YUUUUUUPPPPYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY :))))))))))))))))
S-a terminat s(tr)esiunea , toata lumea e fericita...notele sunt maxime , pe masura pregatirii intense :)
Azi e sarbatoare si ziua trebuie marcata neaparat :))
Si cum altfel daca nu cu ciocolata, cu muuulta ciocolata, care curge rauri-rauri :).
La cererea expresa a integralistei , ne-am oprit asupra acestui minunat desert cu origini franceze : MOELLEUX AU CHOCOLAT ...sau daca preferati denumirea americaneasca " chocolate lava cake "
E un desert care se prepara in doi timpi si trei miscari si se mananca si mai repede :))
E o capodopera ciocolatoasa, desi la prima vedere pare( si chiar este) de o simplitate care te face sa ridici din spranceana :).
Daca va face cu ochiul, puteti sa-l preparati chiar si voi .
Va voi enumera ingredientele dupa ordinea in care se adauga in procesul de preparare:)...e mai simplu asa , avand in vedere ca dispun si de poze ;)
Asadar :
separati 4 oua medii.
mixati albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar praf pana se transforma intr-o spuma:
adaugati apoi galbenusurile si mai mixati pana se omogenizeaza bine si la suprafata apar multe basicute :
topiti pe baie de aburi 200 g de ciocolata amaruie (minim 55% cacao ) impreuna cu un pachet de unt (200g) 65% grasime
adaugati ciocolata topita peste oua si mai amestecati putin.
puneti o lingura de esenta de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat bourbon si o jumatate de lingurita de sare si mai amestecati.
adaugati 4 linguri de faina si incorporati-le cu o spatula/lingura in restul ingredientelor.
In acest moment aveti gata "aluatul" :)
Ungeti cu unt 12 forme de briose si tapetati-le cu zahar/ cacao sau cu bombonele colorate , asa cum am facut eu ;).
Turnati "aluatul"in forma, avand grija sa-i lasati spatiu sa se desfasoare :).
NU MAI MULT !!!
Desi par nefacute, pana le scoateti si se stampara putin, "prajiturelele" continua sa se patrunda ;).
Acesta este "produsul finit " :)
Am copt un rest de aluat si in formele de souffle.
Ca ornament am folosit frisca naturala si samburi /seminte de rodie .
Sa fiti iubiti !