Moelleux Au Chocolat
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
reteta revista Good Food
Cel mai mare regret al meu e ca am pierdut anul trecut colectia cu revistele Good Food. Eu nu ratez nici un numar inca de la aparitia revistei. Noroc ca mi-a atras atentia reteta aceasta si am rupt pagina. Soarta, ca nu rup de obicei paginile din reviste, daca imi place ceva notez. Fiindca, in sfarsit se gasesc si la noi forme micute de souffle, am zis, gata, e timpul sa o incerc.
Noi suntem mari iubitori de ciocolata si ne-a placut extraordinar de mult prajiturica.
INGREDIENTE:
- 300 gr ciocolata amaruie
- 50 ml lapte
- 6 oua la temperatura camerei
- 200 gr zahar
- 150 gr unt topit si racit
- 1 lingurita rom, una de vanilie
PREPARARE:
Ungem formele cu unt si aprindem cuptorul. Punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde.
Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam esentele, ciocolata topita (si racita) putin cate putin, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Acum putem adauga si untul putin cate putin.
Batem spuma albusurile (nu foarte tare) si le incorporam cu grija in compozitia de ciocolata, folosind o lingura.
Turnam compozitia in forme (eu am avut 6 forme mici si una mai mare).
Le dam la cuptor pentru 20-30 minute. Desertul este gata cand s-a intarit suficient incat sa simtiti o crusta cand il atingeti.
Va creste foarte mult, apoi se retrage putin, va fi crocant la exterior si moale in interior. Daca vrem sa-l scoatem din forme il mai lasam 10 minute, eu am servit asa, am ornat cu ciocolata alba si cu capsuni.
Servim imediat daca vrem sa savuram contrastul dintre ciocolata calda de la mijloc si crusta crocanta!
O sa-l incerc si cu inghetata, cred ca va fi o nebunie! Daca va mai ramane pentru a doua zi, il puteti incalzi un minut la cuptorul cu microunde.
Un desert excelent!
Click aici pentru varianta printabila