Mix Friptura La Cuptor
Sursa Mix friptura la cuptor
articol scris de inbucatariecutata blog inbucatariecutata.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: pentru 8 portii
500 g carnati proaspeti, nu foarte picanti
8 pulpe de pui
sare dupa gust
piper pulbere dupa gust
1 lingurita cimbru
1 lingurita curry
1 lingurita de menta uscata
2 - 3 linguri de ulei pentru tava
2 - 3 linguri de ulei pentru marinat
Mod de preparare:
Carnaciorii se separa in bucati, se monteaza ca un melc, si se fixeaza cu scobitori.
Carnea de pui se spala bine in jet de apa rece, se indeparteaza eventualele pielite - nu se curata pielitele complet - si surplusul de grasime.
Intr-un vas de portelan amestecati sarea, piperul, cimbru, curry, menta si 2 - 3 linguri de ulei. Puneti carnea de pui si cu o lingura udati carnea cu mixul obtinut. Dati la rece pentru 1 ora.
Preincalziti cuptorul la temperatura medie. Intr-o tava pentru cuptor puneti 2 - 3 linguri de ulei, apoi adaugati carnaciorii si carnea de pui.
Peste toate turnati mixul in care a stat carnea de pui.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dat la cuptor pentru 40 - 50 minute, functie de cuptorul dvs.
Se serveste cu cartofi piure, prajiti sau cu mix de orez cu legume.