contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mistery Box Si Un Mini Meniu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Probabil ca multi va uitati la Master Chef (nu conteaza tara) si stiti proba cutiei misterelor.Ei bine acum ceva timp Cerasela de la Bunatati de prin lume adunate ne-a propus o noua provocare .

In fiecare luna un bloger culinar ( lista gazdelor se face in grupul de pe Facebook) gazduieste provocare propunand o lista de 7 pana la 10 ingrediente plus inca unul care v-a fi vedeta si care trebuie sa apara in toate preparatele pregatite.
Regulile le gasiti la Cerasela pe blog.

Revenind la luna iulie, gazda noastra a fost Maria care ne-a provocat provocator:)) cu :  pepene roşu, ton, ciocolată neagră, vinete, nuci, ouă, bere, vişine  şi ingredientul vedetă CAŞCAVALUL.

Am incercat pe cat posibil sa folosesc toate ingredientele sau macar jumatate din ele.Initial gandisem altceva, dar pe parcurs mi-am schimbat planul , iar rezultatul a fost un aperitiv si un desert.

Cum in ultima perioada am dat-o pe antipasti cu vinete pe care noi le iubim, am zis sa raman pe aceeasi linie.

Rulouri de vinete umplute cu ton si gratinate cu cascaval

1 vanata mijlocie
100 gr  ton in suc propriu
nuci
1 catel usturoi
patrunjel
sare albastra
ulei cu aroma de cafea
cascaval ras

Vanata am taiat-o pe lungime cat mai subtire, feliile rezultate le-am pus pe gratarul incins, dar fara ulei, dupa care le-am scos intr-un caston si le-am lasat acoperite cat am pregatit tonul.

Am scurs de suc tonul, l-am amestecat cu nucile pisate, sare si uleiul cu aroma de cafea(merge de minune la peste).
Pe fiecare felie de vanata am pus cam o lingurita de ton, peste care am pus usturoiul pisat amestecat cu putin ulei si patrunjel.

Am rulat si pus intr-un vas termoezistent.Cand am terminat de umplut, am presarat deasupra usturoiul amestecat cu patrunjel 

si apoi cascavalul ras si am dat scurt la cuptor pe optiunea grill cat sa se topeasca si sa prinda o culoare frumoasa.



Merg de minune servite calde cat si reci.



Si cum mai aveam ingrediente nefolosite am pus si de un desert.

Pepene rosu in aluat de bere cu cascaval

De data asta am folosit la ochi ingredientele

Pentru aluatul de bere am folosit  1 ou pe care l-am batut, am adaugat putin zahar cam 2 linguri de cascaval ras, 20-30 ml bere si faina cat sa obtin o consitenta ca pentru clatitele americane.

Pepenele l-am portionat bilute, le-am dat prin aluat si le-am prajit la foc rapid pana au prins o culoare aurie.
O parte le-am servit simple, o parte le-am dat prin ciocolata neagra topita si le-am tavalit ptin nuci.





Desi obisnuit domnul meu cu combinatiile nebune care le fac, de data asta nu i-am spus ce am pus, am zis doar aluat de bere fara a mentiona cascavalul.
A mancat din ele si concluzia a fost:initial sunt mai ciudate dar apoi nu te poti oprii din mancat.Din ce apare in poza eu doar o jumatate am luat ca sa vad daca merita sa va povestesc, restul au dispartut instant savurate de al meu sot.Acum o sa trebuiasca sa repet ca sa pot sa savurez si eu;)