Mississippi Mud Pie
Sursa Mississippi Mud Pie
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anamaria C gatiticuspor.blogspot.com |
WARNING: Aceasta prajitura nu este pentru cei slabi de ingeri. Trebuie consumata cu atentie si nu depasiti doza zilnica de ciocolata. Naaaahhh doar glumesc este un deliciu si nu m-am putut oprii la doar o portie. Trebuie sa recunosc ca este extrem de ciocolatoasa asa ca nu strica daca serviti cu putina inghetata.
Pentru baza:
- 225 g biscuiti cu crema de ciocolata
- 90 g unt
Pemtru umplutura:
- 175 g ciocolata amaruie
- 175 g unt
- 4 oua
- 175 g zahar muscavado
- 200 g frisca lichida
Pentru topping:
- 150 g ciocolata amaruie
- 150 g frisca lichida
- 45 g sirop de artar
- 175 g zahar pudra
Amestecati biscuitii faramati marunt cu untul topit si apasati usor cu degetele pe peretii formei de tarta. Dati la frigider pentru 10 minute.
|
Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi. Intre timp bateti ouale cu zaharul pentru 5 minute apoi adaugati frisca lichida si ciocolata topita.
|
Turnati crema peste baza de tarta si coaceti in cuptorul incins la 180C pentru 40 de minute, apoi lasati sa se raceasca complet.
|
Pentru topping adaugati toate ingredientele cu zaharul pudra dat printr-o sita intr-un castron de sticla, si topiti pe baie de aburi. Turnati sosul peste prajitura racita. Mie mi-au iesit 2 tarte din crema obtinuta. Dati la frigider oentru cel putin 20 de minute si serviti cu inghetata sau frisca.
|
|
|
|
|
|
|
|
POFTA BUNA!!!