Mississippi Mud Pie
Sursa Mississippi mud pie
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Mississippi mud pie...mi-a atras atentia de cum rasfoiesti indexul retetelor lui Gordon Ramsay. Hei!..mi-am zis...suna fain...dar ce foto!...am exclamat apoi...Ooo...ce ingrediente...so simple but so delicious!
Asa ca am ales Mississippi mud pie pentru o ocazie speciala (13 ani de casatorie...ha..numar cu ghinion? lucky me :P) Din motive "obiective" (mersul la ortopedul pediatru care mi-a spulberat instant emotiile legate de durerea Mirunei), nu am putut sa o sarbatorim in ziua cu pricina si am decalat-o putintel. Dar asteptarea a fost pe masura. Mississippi mud pie, despre care Gordon zice asa frumos ca "arata ca un tort, nu ca o placinta"...eu pot zice doar ca nici nu conteaza ce este, cake ori pie...who cares? Is the best!.
Asadar ingrediente:
pentru blat:
- 200 gr biscuiti obisnuiti
- 60 gr unt
- 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
pentru crema:
- 180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
- 180 gr unt
- 4 oua
- 90 gr zahar tos
- 90 gr zahar brun
- 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa)
pentru topping:
- 100 ml frisca
- 3 linguri zahar pudra
- ciocolata rasa
Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untutl si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si nivelati bine. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatit crema.
Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.
Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.
Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.
Apoi puneti deasupra toppingul ..adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa.