Minitorturi Inimoase
Sursa Minitorturi inimoase
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru sarbatoarea ce se apropie,Sfantul Valentin,vin cu doua "cani",pline cu ciocolata amestecata cu dragoste!
Ingrediente,pentru imprimeu:
-50 gr unt
-50 gr zahar pudra
-2 albusuri de ou
-faina 40 gr
-cacao 10 gr
Se freaca untul cu zaharul,pana aproape se topeste zaharul.
se adauga pe rand cele doua albusuri,batand mereu,pana se incorporeaza bine.
Se amesteca faina cu cacao si se incorporeaza si acestea,in amestecul de albus,se amesteca bine.
O sa iasa,ca o crema de ciocolata.
Tot amestecul se pune intr-un pos cu varf,cu gaura mica(pentru scris).
Pe o hartie de copt(eu am avut foaie de silicon),cu posul desenam cam ce dorim.Cum am pregatit de Sfantul Valentin,am facut un desen cu inimioare.
Aluatul ajunge pentru doua foi de 39/27.Cand am terminat de desenat,dam la congelator,cam 2 ore.
Ingrediente pentru blat:
-80 gr migdale macinate
-50 gr zahar pudra
-25 gr faina
-3 oua mari
-2 linguri de zahar tos
-30 gr unt topit
-
Se bat albusurile cu zaharul tos,intr-o spuma tare si se lasa la o parte.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra,pana arata ca o crema.
se adauga,apoi untul topit si apoi migdalele macinate.Se amesteca bine.
In aceasta compozitie,se incorporeaza albusurile,bataute spuma,putin cate putin.
Cat am pregatit blatul,cuptorul,l-am lasat sa se incinga.Se scoate foaia de copt,cu desenul de la congelator si fara a pierde prea mult timp,se intinde compozitia cu migdale intr-un strat cat mai uniform,peste aceasta.
se da la cuptor,la foc mediu,cam 10 min.sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini.Cand este gata,se scoate si se ruleaza,foarte lejer.
Cand s-a racit,desfacem usor si desenul,v-a fi imprimat pe dosul foii(cum altfel??)
Din acest blat se poate face o rulada,eu l-am taiat pe mijloc si am facut doua cani.
Ca sa umplu cele doua cani,am facut un pandispan cu cacao,pe care l-am decupat cu un pahar,cu un diametru ce a putut fi imbracat cu "peretii canii"
cerculetile de pandispan le-am imbracat cu o crema de lamaie,facuta din:
-100 gr unt
-200 ml lapte
-25 gr faina
-100 gr zahar
-coaja si zeama de la o lamaie(zeama am pus dupa gust)
Se pune la foc o craticioara in care am pus 150 ml lapte,zaharul si coaja de lamaie.
pana incepe sa fiarba,intr-un bol micut,se desface faina cu cei 50 ml lapte ramas.Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.
Cand laptele din craticioara a inceput sa fiarba,adaugam faina desfacuta cu laptele,in juvoi,amestecand energic(focul sa fie mic).
Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca,pana ajunge la temperatura mainii.Untul se taie bucatele si se incorporeaza in crema de faina.
Cand aproape s-a terminat untul de incorporat,se pune zeama de lamaie,dupa gust,amestecand continuu.
Este crema copilariei mele!Toata familia o adora!
Pe o farfurie,am pus o rondea de pandispan,am pus o lingura de crema si peste, am pus portocale taiate cubulete(asa s-a cerut).Apoi iarasi o rondea,pana s-a inaltat cat "peretele" canii(mai masuram,din cand in cand).
Chiar daca crema a dat pe margini,nu este nimic,mai bine,asa se face priza cu foaia de deasupra.
Dupa cum se vede,nu am umplut "cana" pana sus,am lasat loc pentru ciocolata topita.
Am pus ciocolata topita,dupa cum ziceam,dar nici cu asta nu am umplut-o pana sus.
Am dat la rece si apoi cu ciocolata alba,am desenat cate o inimioara,deasupra.Din bucatele de pandispan,am decupat si tortile,pe care le-am lipit de cani,cu ciocolata.
Din pasta de zahar am facut 2 trandafirasi si gata aventura mea in bucatarie!
Dupa o idee,dupa un site portughez.
SA IUBITI SI SA FITI IUBITE!