Minitarte Oreo Cu Cirese
Sursa Minitarte Oreo cu cirese
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cald, cald, cald...28 de grade in casa...si vroiam ceva dulce, rapid si cu cirese.
Aveam niste biscuiti Oreo si le-am pus gand rau, ca demult vroiam sa fac un desert cu ei.
M-am gandit rapid la niste minitarte, frisca aveam, branza aveam, gata si crema. Am decorat cu cirese si gata desertul!! Habemus desertus :D
Doar cinci au iesit si a fost bataie pe ele.
Sotul meu a declarat cu gura plina ca sunt de-li-cioa-se!!!
Va invit sa le preparati si voi ;-)
Ingrediente:
4 pachete de biscuiti Oreo,
300g cirese,
60g unt,
200ml frisca lichida,
50g zahar praf,
250g branza dulce Delaco,
1 plic tort gelee rosu Dr.Oetker.
Am faramitat biscuitii cu tot cu crema din trei pachete Oreo, -un pachet are 66g si sunt 6 buc.de biscuiti-
apoi am turnat untul lichid peste ei si i-am dat la blender.
Trebuie sa aibe consistenta unei plasteline, usor de modelat.
Ungem cu unt-obligatoriu!!-cinci forme pentru minitarte si impartim in mod egal aluatul.Mie mi-au iesit 5 minitarte.
Batem frisca lichida spuma si incorporam branza. Adaugam si zaharul praf.
Faramitam peste crema de branza trei biscuiti cu tot cu crema
din al patrulea pachet Oreo si mai pastram trei biscuiti pentru decor.
Crema de branza o impartim in mod egal in cele cinci minitarte. Mie mi-a mai ramas un bol de crema.
Spalam ciresele, le scotem samburii, le lasam la scurs, le stergem si le asezam frumos peste crema de branza, cate 8-10 bucati, in functie de marimea cireselor.
Preparam tort jeleeul conform instructiunilor de pe ambalaj si-l turnam caldut peste cirese.
E bine sa puneti tartele intr-o tava, pentru ca jeleul va curge.Cand se intareste jeleul, indepartati surplusul si dati tartele la frigider.
Le-am facut seara, asa ca a doua zi am indepartat formele, intorcandu-le cu susul in jos si strangand pur si simplu de forma in felul in care strangi o mingiuta de cauciuc, iar tartele au iesit foarte usor, niciuna nu s-a rupt sau stricat!!!
Pentru decor, am taiat in jumatate un biscuite, am inlaturat crema si doar o singura jumatate am infipt-o printre cirese.
Le-am asezat frumos pe hartiute si le-am pozat ;-)
De la frigider aluatul a fost foarte tare si ferm, dar la temperatura camerei se inmoaie repede, sa stiti.
Sa va prezint si interiorul...hi,hi...sectiunea ;-)
O minunatie!!!