Minitarte Cu Vinete
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Nadji.Mi-a placut , am incercat-o si nu am regretat.E un aperitiv foarte gustos.
INGREDIENTE:
ptr 18 tarte (diametru 10 cm)
-1 pachet aluat foietaj
-2 vinete marisoare
-3-4 rosii ( sau 8 rosii uscate la soare si pastrate in ulei)
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi zrobiti
-2 oua
-300 ml smantana
-150 g branza telemea rasa
-parmezan
-1 ardei iute (optional)
-sare,piper
-ulei de masline
-4 felii de prosciutto crudo.
MOD DE PREPARARE:
-se coc vinetele pe o plita sau in cuptor,se decojesc si se lasa la scurs timp de o ora, apoi se toaca grosier ca pentru salata de vinete.
-ceapa se toaca marunt,rosiile, daca sunt zemoase si cu seminte se scobesc ,iar carnea ramasa se taie cubulete
-se amesteca smantana cu oul batut apoi se amesteca toate ingredientele impreuna(vinetele tocate,ceapa,usturoiul,rosiile,branza rasa,parmezanul,smantana cu oul) ,adaugandu-se putin ulei de masline si se potriveste gustul de sare,piper
-aluatul fraged se decupeaza si se imbraca formele de tarta cu el,se inteapa cu o furculita (fiecare tarta se poate acoperi cu hartie de copt si se presara cu boabe de fasole sau orez pentru a impiedica cresterea aluatului ,dar eu nu am procedat asa ) si se baga in cuptorul preincalzit la 200* C,timp de 15 minute.Daca nu ati pus boabe si aluatul a crescut (cazul meu) ,apasa-ti-l usor cu mana si umpleti tartele cu amestecul de vinete,apoi mai bagati in cuptor,tot la 200.8C,pentru aproximativ 10-15 minute.
-ornati cu prosciutto crudo si stropiti cu putin ulei de masline.
-sper sa va placa !