contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minitarte Cu Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Nadji.Mi-a placut , am incercat-o si nu am regretat.E un aperitiv foarte gustos.
INGREDIENTE:
ptr 18 tarte (diametru 10 cm)
-1 pachet aluat foietaj
-2 vinete marisoare
-3-4 rosii ( sau 8 rosii uscate la soare si pastrate in ulei)
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi zrobiti
-2 oua
-300 ml smantana
-150 g branza telemea rasa
-parmezan
-1 ardei iute (optional)
-sare,piper
-ulei de masline
-4 felii de prosciutto crudo.
MOD DE PREPARARE:

-se coc vinetele pe o plita sau in cuptor,se decojesc si se lasa la scurs timp de o ora, apoi se toaca grosier ca pentru salata de vinete.
-ceapa se toaca marunt,rosiile, daca sunt zemoase si cu seminte se scobesc ,iar carnea ramasa se taie cubulete
-se amesteca smantana cu oul batut apoi se amesteca toate ingredientele impreuna(vinetele tocate,ceapa,usturoiul,rosiile,branza rasa,parmezanul,smantana cu oul) ,adaugandu-se putin ulei de masline si se potriveste gustul de sare,piper

-aluatul fraged se decupeaza si se imbraca formele de tarta cu el,se inteapa cu o furculita (fiecare tarta se poate acoperi cu hartie de copt si se presara cu boabe de fasole sau orez pentru a impiedica cresterea aluatului ,dar eu nu am procedat asa ) si se baga in cuptorul preincalzit la 200* C,timp de 15 minute.Daca nu ati pus boabe si aluatul a crescut (cazul meu) ,apasa-ti-l usor cu mana si umpleti tartele cu amestecul de vinete,apoi mai bagati in cuptor,tot la 200.8C,pentru aproximativ 10-15 minute.

-ornati cu prosciutto crudo si stropiti cu putin ulei de masline.


-sper sa va placa !


Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com