Minitarte Cu Pesto Si Rosii
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-o foaie de aluat foietaj
-3 linguri de pesto verde de busuioc, leurdă,etc.
-6-12 roșii cherry tăiate în jumătate, depinde de mărime
-2-3 fire de ceapă verde tocată
-1/2 linguriță de cimbru
-1/2 linguriță de busuioc
-2-3 linguri de parmezan ras
-ulei de măsline
-un ou bătut
MOD DE PREPARARE:
1.Amestecați roșiile tăiate în două cu ulei, cimbru și busuioc și lăsați-le deoparte.
2.Întindeți aluatul foietaj și divizați-l în 6 părți egale.Așezați-le într-o tavă și cu ajutorul unui cuțit ascuțit și încălzit la flacără, faceți câte un pătrat în mijlocul fiecăreia din cele 6 pătrate de aluat, având grijă să nu străpungeți aluatul și să lăsați o margine cam de un deget și jumătate.
3.Ungeți fiecare pătrat din interior cu pesto, așezați pe el câte 2-4 jumătăți de rosii, presărați ceapă verde tocată și parmezan.
4. Ungeți marginea exterioară cu ou bătut , stropiți cu ulei de măsline și dați la cuptorul preîncălzit la 220*C, peste mediu, timp de 20 de minute, sau până ce marginea devine aurie și crocantă.
5. Serviți tartele calde sau reci.
Poftă bună !