Minitarte Cu Legume
Sursa Minitarte cu legume
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
carevasazica ingredientele folosite de mine(dar aici puteti compozitiona,totul e sa folositi ceapa si ardei din belsug)
INGREDIENTE:
masura ceasca 240 ml
- 1 ceasca faina
--1 plic praf de copt
- 3-4 linguri de ulei
- 4 oua mari
- ½ ceasca de cascaval ras si parmezan (eu am folosit niste resturi de chedar si cascaval rucar ce le aveam prin frigider plus parmezan)
- 1 ceapa taiata marunt sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
- 1 zucchini sau dovlecel mediu
- sare si piper dupa gust
-1 ardei rosu sau galben (pentru culoare)
- 1 ardei iute rosu,(tot ptr culoare) optional sau fulgi de ardei iute,dupa gust,daca va place mai iute
-sare,piper
-1 legatura de marar
Mod de preparare:
-Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si se curata de seminte daca este cazul,apoi se taie cubulete .La fel si ardeiul colorat,Ceapa se marunteste,mararul se toaca.
atentie!!! dovlecelul nu se curata de coaja.
-Se amesteca in castron legumele si branza rasa
-se freaca ouale cu uleiul apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt
-Se unge ,sau sprayaza cu ulei forma de 24 minimuffins plus inca 4 muffins normale,ca asa mi-a ajuns compozitia .--Se toarna compozitia in forme si se presara deasupra putin parmezan ras sau mozarella .La faza asta am uitat sa fac poze,dar sigur am sa mai fac la sfarsit de spatamana si atasez pozele aferente
-Se da la cuptor 35-40 de minute pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.
- cam asa arata sectiunea ! si va lingeti pe degete ! garantez!
-puteti folosi ce legume aveti la indemana :ciuperci,conopida,varza,brocoli,mazare,porumb,in ce combinatii va da prin cap si frigider!