contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minitarte Cu Crema De Migdale Si Fructe De Sezon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu reteta asta particip la deja cunoscuta actiune sa-i spun asa,Provocarea lunii iunie (de data asta ),gazduita de blogul Antoninei, Dulcegarii culinare .Luna asta tema a fost generoasa : cirese si menta.Eu am ales ciresele !Nu va mai spun decat sa :incercati reteta !
INGREDIENTE :
ptr blatul de tarta :
-340 g faina
-1 vf de cutit de sare
-150 g unt
-90 g zahar pudra
-2 oua batute
ptr crema frangipane:
-250 g unt
-250 g zahar pudra
-250 g migdale macinate
-esenta de migdale
-40 g faina
-5 oua batute usor
ptr decor :
-fructe,aprox 400 g
-1 plic gelatina tort gelee rosu de la dr oetker
MOD DE PRPARARE:
-crema frangipane e o crema pe baza de pudra de migdale,folosita in patiseria frantuzeasca ,la tarte si alte prajituri specifice si care se coace o data cu aluatul tartei.Dupa coacere,capata o consistenta mai solida.Are aroma specifica migdalelor,pe care o putem accentua,folosind esenta de migdale sau amaretto.
-prima data facem crema frangipane,pentru ca ea trebuie sa stea la frigider 12-24 de ore.Acuma eu va spun ca am tinur-o vreo 6 ore si a fost ok.
-migdalele le-am uscat putin in cuptor,vreo 10 minute,dupa care le-am lasat la racit si le-am tocat marunt cu mixerul

-batem untul spuma,apoi adaugam zaharul,migdalele,esenta de migdale si faina,mixand continuu.

-batem ouale usor si le adugam gradual compozitiei
-acoperim cu folie si dam la frigider pentru 12-24 ore.

 

-ptr blatul tartei,cernem faina,o amestecam cu sarea si o punem pe blatul de lucru sau intr-un castron cu gura larga.Facem un crater in centrul ei in care punem untul,pe care il framantam sa se inmoaie cu varfurile degetelor,apoi adaugam zaharul si procedem la fel amestecandu-l cu untul

-batem ouale si le incorporam in unt si zahar


-apoi,putin cate putin incepem sa introducem faina in amestecul de unt

-framantam pana se obtine un aluat elstic.Acoperim cu folie si il dam la rece pentru o ora,dupa care il scoatem,il intindem intr-o foaie groasa cam 2 mm,decupam corespunzator formelor de tarta folosite,tapetam formele cu aluatul si mai dam formele la frigider pentru inca 10 minute.Formele mele au diametrul de 10 cm.Din aluatul asta ies cam 15-16 tarte.Spun asa aproximativ,pentru ca eu am facut 10 tarte si din restul am facut o tarta mai mare intr-un vas cu diametrul de 27 cm.

-apoi le scoatem si le umplem cu crema de migdale,fie cu un pos fie cu lingura.

-cocem in cuptorul preincalzit la 180* pana se auresc frumos (in jur de 15-20 de minute,depinde de cuptor)
-dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca ,apoi le decoram.

- am pus cirese negre,capsuni si zmeura,pe care le-am acoperit cu gelatina tort gelee rosu,pe care am facut-o conform indicatiilor de pe plic.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com