Minitarte Cu Cirese
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
PENTRU BLAT:
- 200 g unt
- 100 g zahar farin
- 2 galbenusuri
- esenta de vanilie
- o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
- 300-350 g faina
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU DECOR:
- 0.5 kg cirese
- o cana apa
- o cana zahar
- frunze de menta
Spalam ciresele ,le rupem coditele
si le scoatem samburii.
Din o cana cu zahar si o cana cu apa
fierbem un sirop gros in care punem
ciresele. Lasam sa dea in doua trei
clocote apoi oprim focul.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele.
Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem forme rotunde.
Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.
Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.
Dam la cuptor pentru 15-20min.
Intr-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul .
Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa.
Oprim focul si adaugam untul si esenta.
Cu aceasta budinca umplem mintartele.
Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga.
Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.
Decoram cu frunze de menta.