Minitarte Cu Ciocolata Si Visine
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca este sfarsit de saptamana, adica masa de sarbatoare, m-am gandit la niste minitarte cu ciocolata si visine .
Deci, un aluat simplu din 1 ou, 3 linguri de indulcitor, 100 g unt, 6 linguri de apa, 2 linguri cacao si 200 g faina, amestecat bine si dat la rece pentru 1 ora.
Intre timp, am uns formele cu putin unt
apoi am impartit aluatul in 12 mingiute egale (le-am cantarit ) si le-am facut foi pe care le-am asezat in forme
le-am intepat bine cu furculita si le-am copt la 160 de grade timp de 30 de
minute .
Separat, am infierbantat pana la punctul de fierbere 200 de ml de frisca, amestecata cu un pliculet de gelatina si am rasturnat peste 200 g de ciocolata neagra, rupta bucati.
A stat asa vreo 5 minute apoi am amestecat bine si am incorporat visinele.
Separat, 100 ml de frisca fierbinte am amestecat cu 100 g de ciocolata alba, la fel omogenizata doar dupa 5 minute.
Cu lingura am pus pe rand si ciocolata neagra si ciocolata alba in interiorul tartelor si am dat la rece pentru doua ore.
Au iesit excelente, gustoase si demne de un desert pentru masa de sarbatoare.