Minitarte Cu Caramel
Sursa Minitarte cu caramel
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aluat:
300 g biscuiti digestivi
100 g unt
Crema caramel :
400 g zahar
125 ml frisca lichida
125 ml apa
50 g unt
50 g cereale
Decor:
ciocolata alba rasa
Mod de preparare:
Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit.Tapetati formele de tarta cu folie alimentara(eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt.Puneti formele la frigider pentru o ora.
Pentru crema caramel,puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati vasul la foc potrivit pana cand amestecul devine auriu-roscat.Luati vasul de pe foc si adaugati frisca lichida si untul,cu atentie,pentru ca sar stropi fierbinti.Amestecati bine ingredientele .Cand s-a racit usor puneti cerealele.
Cu aceasta compozitie umpleti minitartele cand sunt inca in forme si tineti-le in frigider pana in momentul servirii.
Un dulce de 5* !