Minimuffins In Manta De Cocos
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Aceste muffins sint de fapt facute din reteta de “FURSECURI CU COCOS / TAVALITA”.
Pentru ca, David a avut in Martie ziua de nastere, m-am gindit sa-i fac acesti Muffins, deoarece sint micuti si trecuti fiind prin cocos, copii nu se pot murdari pe minute , de cocolata.
Surpriza a fost, TOTAL pozitiva.Deja in aceeasi zi am primit rugamiti pentru a impartasi reteta.
Ce este important, nu numai ingredientele sa fie de calitate ci mai ales , resenta de rom sa fie intensiva.
INGREDIENTE ALUAT: - 320 g Zucker
- 4 Eier
- 14 ls lapte de cocos
- 14 ls lapte
- 1 lamiie-coaja
- 460 g faina
- 1 pac, praf copt(14g)
INGREDIENTE GLAZURA: - 320 g zahar pudra
- 320 g unt/narg.
- 40 g cacao pt. patiserie
- 15 ls lapte
- 20ls rom (1-2 sticlute esenta rom)
- 500 g fulgi de cocos
- 100g ciocolata menaj
MOD PREPARARE.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine impreuna.Ouale se mixeaza cu zaharul pina ce devin cremoase si volumul a crescut vizibil.In continuare se adaoga ambele sortimente de lapte sau numai lapte si coaja de lamiie.
Aluatul se toarna intr-o punga de nailon rezistenta(pt. congelator) si i-se taie un coltisor.
Aluatul se imparte uniform in formele de muffins, mici sau mari, sau chiar alte forme, sau metoda clasica, intr-o tava normala de cuptor, inainte bine unse si infainate.
Mini muffins-urile se coc ca 10-12 min. iar muffinsurile clasice ca 20 min.
In tava ca. 15-20 min.
Aluatul in toate cazurile cind e copt, trebuie sa fie vizibil ca s-a desprins de pe marginile tavii si are o culoare maromnie deschisa.
Dupa ce procesul de copt s-a incheiat, totul se lasa ca. 10 min in tava, dupa care se scot pe gratarul de bucatarie.Iar daca aluatul s-a copt in forma clasica/in tava de cuptor, acesta se portioneaza in buc. d emarime dorita.
Intr-un recipient cit mai adinc, NU LAT, se prepara glazuira.
Untul/marg se pun la topit , se adaoga laptele, zaharul, cacaoa si ciocolata si se aesteca la FOC FOARTE MIC , pina cind acestea s-au topit si s-au omogenizat bine.
Totul se trage deoparte si daca glazura e totusi prea fierbinte, amestecind mereu se lasa sa se raceasca putin si se adaogaromul.
ROMUL/ESENTA DE ROM-NU SE ADAOGA IN GLAZURA FIERBINE,DEOARECE ISI PERDE PROPRIETATILE.
|
Fiecare bucatica de blat/muffins se introduce cu ajutorul unei furculite, in glazura se scurge putn si se aseaza in recipentul cu fulgii de nuca de cocos.Se tavaleste in acesti fulgi si se aseaza pe tava /gratar la uscat .