contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minimămăligă în Pături

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Mămăliga's power, adică mămăligari din toate țările uniți-vă! Ăsta-i cuvântul de ordine.Iar mămăligarii sunt cei din lista de mai jos : 

Postolache Violeta: www.caietulcuretete.com
Andreea Denisa-Dea's Cakes -http://prajituri-torturi-dea.blogspot.ro/
Iuliana Florentina Avram   http://iulianaflorentina.blogspot.it/
Georgiana si Iolanda Voinea: http://sisterskitchen.ro/
Alexandra Butnari - http://gustolandia.ro/
Laura Laurentiu - http://www.retetecalamama.ro
Piri Piri e Canela http:// www.cozinhaderamona.blogspot.pt/
Daiana & Cosmin : www.simplusibun.ro
Lucian Gavrilă (Food and Beyond...): http://luciangavrila.ro

 Fiecare a pus-o de-o mămăligă după capul propriu. Dacă treceți pe la fiecare vedeți ce-a ieșit.Prin capul meu a trecut mămăliga în pături, adică în straturi, preferata tatălui meu, care o făcea singur,când nu era mama acasă, că mamei, în tinerețe, nu-i plăcea mămăliga, decât cea de pârgă.Când rămâneam cu tata era raiul pe pământ, pentru că mâncam tot ce nu făcea mama când era acasă.Și asta era unul din felurile ce le prepara el.Adică starturi de mămăligă, alternând cu starturi de brânză de burduf și cârnați afumați, ardelenești, de casă.Totul stropit cu smântâna groasă, de la bunica. 
 Cam așa am făcut și eu, dar cum brânză de burduf au mâncat-o șoriceii am folosit ce brânză mai aveam în casă: mozzarella, chedar și pecorino, astea din urmă rase.  



 Mămăliga am făcut-o cum se face ea în mod obișnuit , cam o parte de făină la 5 părți de apă cu sare.Apoi am uns formele termorezistente cu unt (puteți folosi o singură formă mai mare), am pus straturi după cum v-am spus și la sfârșit am încoronat-o și cu un ou. 
 Am dat la cuptorul încins la foc mediu, până s-au închegat ouăle. 





Pofta buna sa aveti !