Minieclere Cu Crema De Vanilie
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
Pentru aluat :
6 oua
500 ml. apa
250 gr. margarina Rama
50 gr.zahar tos
360 gr faina de buna calitate (eu am folosit faina Buza ungureasca)
un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
4 oua
250 gr.zahar tos
200 gr. faina
3 cani cu lapte (750 ml.)
6 pliculete de vanilie
Pentru glazura :
150 gr. ciocolata cu lapte
100 gr.margarina
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
1-2 linguri apa
Mod de preparare aluat :
Intr-o cratita,pe foc , adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.
Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua , rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca .
In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu-cleste de inghetata- .