contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minieclere Cu Crema De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
 
Pentru aluat :
6 oua
500 ml. apa 
250 gr. margarina Rama 
50 gr.zahar tos
360 gr faina de buna calitate (eu am folosit faina  Buza ungureasca)
un praf de sare 
 
Pentru crema de vanilie:
4 oua 
250 gr.zahar tos
200 gr. faina 
3 cani cu lapte (750 ml.)
6 pliculete de vanilie 
 
Pentru glazura :
150 gr. ciocolata cu lapte 
100 gr.margarina 
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
1-2 linguri apa 
 
Mod de preparare aluat :
Intr-o cratita,pe foc , adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.
 
Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua , rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca .
 
In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu-cleste de inghetata- .

Imagini etape preparare