Minichecuri Cu Spuma De Capsuni
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Aveam niste capsuni si trebuia sa fac ceva cu ele! Iaca am facut niste minichecuri aromate si pline de capsuni.
Ingrediente:
Pentru aluat:
3 oua,
200g faina,
100g migdale,
180g zahar,
120g unt,
20g martipan,
1/2 plic praf de copt,
300g capsuni.
Pentru spuma;
3 albusuri,
200g zahar,
putin otet,
300g capsuni.
Mod de preparare:
Blatul e la fel ca cel de la Tortul cu martipan si pere in vin rosu, dar cu putin martipan, mai mult cu migdale. Totuna. Am avut o punguta de 80g de fulgi de migdale si o bucatica de martipan de 20g, pe care am ras-o pe razatoarea mare.
Se bate spuma untul cu zaharul, se adauga pe rand ouale, apoi faina cernuta cu praful de copt si fulgii de migdale cu martipanul.
Aluatul are consistenta unei smantani grase, curge incet, dar sigur.
Am ales sa torn aluatul in stelute mele de silicon, ca nu prea le-am folosit, iar ce-a mai ramas, in forme de briose, tot de silicon. Am umplut doar treisferturi din forma, apoi am pus capsuni trecute prin faina in fiecare forma.
Si, gata coapte!
Spuma de capsuni se prepara rapid, se bat albusurile spuma, se toarna zaharul, apoi capsunile maruntite.
Eu am avut niste capsuni romanesti din gradina parintilor mei, mai albe, parfumate, dar nu foarte consistente. S-au facut praf, de cum au simtit apa pe frunze. De aceea spuma nu a iesit decat de un roz pal.
Cand s-au racit minichecurile, am pus spuma de capsuni si le-am savurat ;-)
O sectiune delicioasa ;-)
Author:Liana10