Minibaghete Fragede
Sursa Minibaghete fragede
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce sa fie.. ce sa fie?? Ceva ce nu poate refuza nimeni... care miroase intr-un fel anume... care e pufoasa... si bunaaaa... buna rau! Adica, o painica! Sau mai bine spus... niste baghete pufoase si foarte gustoase!!
Ingrediente:
600
g faina alba
200
ml lapte dulce
200
ml apa minerala
100
ml ulei floarea soarelui
20
g drojdie proaspata
1
lingurita sare
1
galbenus + lapte ptr uns
ulei
ptr tava
Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute.
Cand
drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in
pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am incorporat uleiul,
continuand sa amestec bine.
Am
obtinut un aluat elastic si bine legat, pe care l-am lasat la crescut cca 50
minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed.
Cand si-a dublat volumul, am
rasturnat aluatul pe masa si am format baghetele – mie mi-au iesit 15. Le-am
asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am crestat pe
alocuri, si le-am mai lasat la crescut 30 minute.
Cand
baghetele s-au umflat putin, le-am uns cu un amestec de 1 galbenus + putin
lapte caldut (sau la temperatura camerei).
Am
dat tava la cuptorul preincalzit, la temparatura de 2000 C, pentru
30 minute. Cand au fost gata le-am pus intr-un servet si le-am lasat sa se raceasca (normal ca una am furat-o calda asa!).
Au
iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!!
Cate o bagheta ptr fiecare!!
Pofta buna!