Minibaghete Fragede
Sursa Minibaghete fragede

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
600
g faina alba
200
ml lapte dulce
200
ml apa minerala
100
ml ulei floarea soarelui
20
g drojdie proaspata
1
lingurita sare
1
galbenus + lapte ptr uns
ulei
ptr tava
Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute.
Cand
drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in
pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am incorporat uleiul,
continuand sa amestec bine.
Am
obtinut un aluat elastic si bine legat, pe care l-am lasat la crescut cca 50
minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed.
Cand si-a dublat volumul, am
rasturnat aluatul pe masa si am format baghetele – mie mi-au iesit 15. Le-am
asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am crestat pe
alocuri, si le-am mai lasat la crescut 30 minute.
Cand
baghetele s-au umflat putin, le-am uns cu un amestec de 1 galbenus + putin
lapte caldut (sau la temperatura camerei).
Am
dat tava la cuptorul preincalzit, la temparatura de 2000 C, pentru
30 minute. Cand au fost gata le-am pus intr-un servet si le-am lasat sa se raceasca (normal ca una am furat-o calda asa!).
Au
iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!!
Cate o bagheta ptr fiecare!!
Pofta buna!