Miniamandine
Sursa Miniamandine
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inainte de ziua mea am luat la verificat lunga lista de retete favorite... Si tot "rasfoind" eu cu spor, mi-au sarit in ochi miniamandinele Laurei Sava. Mare succes au avut la petrecere, desi n-au iesit atat de aspectoase ca ale Laurei..
Neaparat trebuie sa repet reteta, ca tare bune au mai fost!
Si pentru ca ieri am aflat ca voi fi, din nou, matusa de fetita, dedic aceasta prajitura acestei vesti, si va servesc cu o prajiturica, fie ea si virtuala!!
Ingrediente:
Blat:
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
2 linguri cacao
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Crema:
3 galbenusuril
150 g zahar pudra
250 g unt
3 linguri cacao
Sirop:
300 ml apa
200 g zahar
2 plicuri cappuccino
esenta de rom
Am separat albusurile de
galbenusuri. Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt, si le-am cerunt
impreuna.
Galbenusurile le-am
frecat cu uleiul.
Albusurile le-am mixtat
spuma impreuna cu sarea, apoi am adaugat zaharul, continuand mixarea cateva
minute.
Am adaugat apoi apa si
amestecul de galbenusuri.
La aceasta compozitie am
adaugat faina in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus.
Am pus compozitia intr-o
tava (38/26 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Am dat la cuptorul
preincalzit la 180 grade pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Am lasat blatul la
racit, apoi l-am taiat in doua pe inaltime. Cu un cutit bine ascutit am
indreptat marginile blatului, reducand marimea acestuia la 34/31.
Cat blatul s-a racit, am
pregatit siropul: apa, zaharul si cappuccino le-am pus intr-o craticioara pe
foc, lasand sa fiarba 5 minute. Am adaugat si esenta de rom, apoi am stins
focul si am lasat sa se raceasca.
Pentru crema, am lasat
untul sa se inmoaie la temperatura camerei, apoi l-am mixat impreuna cu zaharul
pudra, pana s-a dizolvat tot zaharul. Apoi am adaugat galbenusurile pe rand,
unul cate unul, si cacaoa. Am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.
Cand toate au fost
pregatite, am trecut la ansamblare: am asezat pe un platou prima jumatate de
blat, pe care l-am insiropat bine,
apoi am adaugat jumatate din crema.
Deasupra
am pus si cea de-a doua jumatate de blat, pe care l-am insiropat. Am glazurat
cu restul de crema, si am dat la frigider peste noapte (se poate si doar cateva
ore).
A doua zi am taiat
prajitura in patrate egale, si am ornat cu ciocolata alba si neagra, topita in
prealabil.
*Pentru ca blatul sa iasa
mai inalt... folositi o tava cu un diametru mai mic.
Eu le-am pus hartiute si le-am asezat pe platouri. Din pacate asta a fost singura bucata care a apucat sa fie pozata... o poza foarte rapida :)
Poftiti la o prajiturica!!!