Mini Torturi Cu Crema De Cappuccino
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bun gasit, dragilor! Sa nu credeti ca v-am uitat, dar in vacanta mi s-a stricat router-ul si a fost bataie
pe singurul calculator cu net din casa. Si luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă neicusorule precum conu' Dandanache... si pana la urma tot astia mici cu lipici castigau, abia daca apucam sa vad si io ceva franturi pe ici pe colo, iar seara eram mult prea epuizata ca sa mai stau pe net. Dar a fost o vacanta placuta, cu oaspeti minunati si cu muuulta veselie. :) Acu' sa va povestesc ce-am "gatat" zilele astea. Ei bine am facut niste gagalici de tortulete tare gustoase si multe alte "lucrusoare" pe care o sa vi le arat zilele astea. ;)
Blat:
- 5 oua (marimea M)
- 160 g zahar tos (8 lg cu varf)
- 100 ml ulei de palmier
- 180 g faina de grau (9 lg cu varf)
- 20 g cacao cu 20 % grasime
- zeama de la o portocala
- coaja de la o portocala
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt scortisoara
Crema:
- 400 g smanatana pentru frisca (Pilos)
- 2 intaritoare de frisca
- 2 plicuri cappuccino clasic (25 g)
- 2 lg zahar
Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao)
- 2 lgt ulei de floarea soarelui
Sirop:
- 2 lg sirop concentrat de portocale
- 4 lg apa plata
Decor:
- inimioare din zahar (optional)
Cum procedam:
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare.
3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao, mixam bine.
4. Adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de portocala si coaja de portocala si mixam 1 minut.
5. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
6. Dupa ce s-a copt scoatem prajitura si o lasam sa se reaceasca pe un gratar, apoi o taiem cu o forma rotunda (7.5 cm diametru).
Crema:
Intr-un vas punem continutul plicurilor de cappuccino, intaritorul de frisca, zaharul si smantana pentru frisca si mixam pana cand obtinem o spuma tare.
Glazura:
Ciocolata o punem impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topim. Cand devine maleabila putem glazura mini torturile.
Asamblare:
1. Taiem fiecare blat in doua, pe orizontala, insiropam fiecare felie in parte.
2. Cu ajutorul unui pos punem crema pe jumatate din felii, punem a doa felie deasupra, glazuram, lasam 1-2 minute sa se racoreasca glazura, apoi formam cate o floare din crema si ornam cu inimioare de zahar.