contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini "tatin" Cu Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 foaie aluat foietaj
-500 gr caise
-5 linguri de zahar tos
-1 lingura de unt.
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei..
Caisele se spala si se taie felii...
Intr-o cratita punem zaharul sa se topeasca...cand a capatat culoarea caramelului...(nu lasam sa se arda...,)adaugam untul...,iar in cele din urma fructele..(.in cazul de fata ,caisele...),amestecandu-se bine cu siropul format,chiar lasate putin sa fiarba in acel sirop..
Aluatul se intinde,decupandu-se cercuri cu diametru egal cu al formelor in care urmeaza a fi coapte ..
Eu am folosit formele de briose,...punand in fiecare cateva bucati de caise si sirop...
Deasupra cate un disc de foietaj...
Dam la cuptor la foc moderat...pana foietajul devine rumen...
Scoatem din cuptor...si cu mare grija..intoarcem tava pe un platou..
Sunt delicioase,rapid de pregatit...se pot folosi si alte fructe:mere,pere,gutui,piersici...
Se servesc alaturi de o inghetata de vanilie...si nu numai...:)

Articol recomandat de danasb.blogspot.com/