Mini Tarte
Sursa mini tarte
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideale ca aperitiv!
Ai nevoie de:
Pentru aluat:
500 g faina
150 ml lapte
1 ou
7 g drojdie uscata
50g margarina
seminte de chimen
sare
Umplutura:
Sunca presata
salam
branza
1 ardei rosu
cateva fire ceapa verde
1 legatura marar
cascaval
Mod de preparare:
Aluatul: Faina se pune intr-un vas, in mijloc se face o adancitura unde se pune sare si drojdia.Peste ea se pune laptele caldut si se lasa 10 min. Apoi se amesteca cu oul , margarina si semintele de chimen zdrobite. Se framanta bine , se inveleste intr-o folie si se baga in congelator pentru 10 minute.
Umputura: Branza data pe razatoare se amesteca cu salamul taiat cubulete mici, ceapa , ardeiul si mararul tocat marunt.
Se ia o bucata din aluat , se intinde o foaie de jumatate cm. si se pune pe toata suprafata ei felii de sunca presata iar peste umplutura de branza. Se ruleaza si se taie bucati de 1-2 cm grosime. Se presara cascaval ras peste ele si dau la cuptor la foc potrivit pana devin aurii.