Mini-tarte Sărate
Sursa Mini-Tarte sărate
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Am rămas în urmă cu postările, nu mai am timp cât mi-aş dori...dar încerc...încer să revin ;)
Astăzi nişte Mini-Tarte sărate, sau mini-pizze cum a zis un prieten (se ştie el care :P)
Aşadar ingrediente pentru reţetă:
pentru umplutură:
- o ceapă
- ulei de măsline
- linguri bulion
- nişte afumătură, kaiser, cap de piept de porc...ce mai aveţi prin frigider...
- caş de vacă sau caşcaval (eu am folosit de amândouă)
Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate , pentru savarine) şi coacem 15 minute.
Separat călim ceapa în ulei de măsline, adăugăm kaiserul (tăiat în bucăţele potrivite) şi lăsăm pe foc mic cam 10 minute. Adăugăm apoi 2 linguri bulion şi o ceşcuţă de apă şi lăsăm pe foc mic, până scade. Punem această compoziţie din carne peste mini-tartele coapte şi dăm la cuptor pentru încă 10 minute. Apoi scoatem din cuptor ...radem caş deasupra sau caşcaval ) şi mai dăm la cuptor pentru maxim 5 minute.
(Off the record: Am folosit pentru o tură de minitarte (10 bucăţi) caş de vaci, iar pentru cealaltă tură caşcaval ras. Nouă ni s-au părut mult mai bune cele cu caş de vaci.)
Se consumă calde, reci...după preferinţe...
Poftă bună!