contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Tarte Cu Zmeura Si-un Sfarsit De Studentie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Stiti voi tartele alea frumoase si delicioase de la Paul? Alea cu zmeura si crema de vanilie, da. Ei bine, la ele am poftit eu ieri, inaintea ultimului examen din facultate. Si pe principiul bate-ma, omoara-ma numai nu ma pune sa invat normal ca am facut o pauza de la pshiatrie si mi-am satisfacut pofta.
Ca sa fie si mai frumoase am folosit forma de muffins si am obtinut niste dragalasenii mici-mici si absolut delicioase.

Ingrediente: pentru 20 de mini tarte
330 g faina
180 g unt
100 g zahar pudra
4 linguri zahar brun
7 galbenusuri
600 ml lapte
o pastaie de vanilie
3 linguri amidon
un praf de sare

Preparare:

Pantru inceput am facut aluatul, pe modelul de aici. Adica am pulsat in robot faina cu zaharul, sarea si untul pana am obtinut o consistenta faramicioasa apoi am adaugat un galbenus si vreo 2 linguri de apa si am mai pulsat de cateva ori pana s-a format un aluat. Am adunat aluatul cu mainile, i-am dat forma rotunda, l-am invelit in folie de plastic si l-am dat la frigider sa se odihneasca un pic.
Pentru ca nu aveam zahar pudra in casa am folosit zahar brun si s-a cam vazut in cosistenta finala, dar tot a fost bun. Voi mai bine folositi ce trebuie.
Am intins apoi aluatul si l-am taiat cu o ceasca in discuri cu care am tapetat fiecare forma de muffin. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana s-au facut aurii pe margini.
Intre timp am incalzit la foc mic laptele cu zaharul si pastaia de vanilie despicata si razuita. Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu amidonul apoi le-am turnat usor in lapte, amestecand tot timpul cu un tel. Am mai lasat un minut pe foc sa se ingroase si apoi am dat la o parte sa se raceasca.
Cand atat crustele cat si crema erau reci (foarte important) am asamblat prajiturelele si le-am decorat cu zmeura parfumata. A urmat o sedinta foto pe balcon apoi au fost numai bune de savurat.

Dupa parerea mea nu e nimic mai bun decat o crema fina si pistruiata de vanilie servita intr-o crusta crocanta alaturi de fructe acrisoare.

Si ca sa inchei apoteotic, asa cum am facut si anul trecut, mai savurez si azi o ultima bucatica cu gust de vara si vacanta si ma felicit fara modestie ca am terminat medicina. Hopul adevarat e abia la toamna, stiu, dar va rog sa nu-mi scoateti ochii cu asta si sa ma lasati sa ma bucur. Raluca, Sabina, Oana, Alex si Ioan - suntem o echipa pe cinste. Oare unde vom fi la anul pe vremea asta? Pe 7 a 7-a 2012? Sper doar sa fim la fel de apropiati ca acum, oricat de mare va fi distanta dintre noi.


Articol recomandat de bucatarsubacoperire.blogspot.com