Mini Tarte Cu Vanilie Si Capsuni
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tartele astea le-am facut pe la inceputul sezonului de capsuni, dar am tot amanat sa public reteta. Nici astazi nu era programata, dar m-am gandit ca pana ma hotarasc eu sa public reteta, trec capsunile :) Ce pot sa va spun despre ele?! Sun pufoase si cremoase, pline de aroma de vanilie si capsuni proaspete. Eu zic ca sunt perfecte pentru weekendul care se anunta insorit *__*
Ingrediente:
2 oua
150 g pudra
50 ml lapte
200 g faina
140 g unt
esenta de vanilie
Crema:
2 galbenusuri
200 ml lapte
120 g zahar
2 linguri amidon
150 ml frisca
Mod de preparare:
Blat:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Laptele, la temperatura camerei, se adauga impreuna cu esenta si se mixeaza bine. Se cerne in compozitie faina si se omogenizeaza. Formele pentru mini tarte se ung cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se pune in jur de o lingura si jumatate din compozitie si se niveleaza.
Se coc 20-25 minute, la temperatura medie, apoi se lasa sa se raceasca si se scot din forma. Se aseaza pe un platou.
Pastaia de vanilie se sectioneaza pe jumatate si se pune intr-o cratita impreuna cu laptele; se incalzeste laptele, se scoate vanilia si se pun semintele de vanilie inapoi in lapte.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se adauga laptele caldut si se pune din nou in cratita. Se pune pe foc si se amesteca incontinuu la foc mic pana se ingroase. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga treptat peste frisca batuta si se mixeaza bine.
Peste tarte se pune cate o lingura generoasa de crema si se "aranjeaza" putin. Se decoreaza cu felii de capsuni ,pe margine, iar in mijloc se pun cubulete. Feliile si cubuletele de capsuni se stropesc cu zeama de lamaie.
Daca le pastrati mai mult de o zi va recomand sa pregatiti o jumatate de plic cu tort gelee si sa puneti deasupra fructelor.
Daca le pastrati mai mult de o zi va recomand sa pregatiti o jumatate de plic cu tort gelee si sa puneti deasupra fructelor.