contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini-tarte Cu Tapenada De Masline Negre, Iaurt Si Verdeturi

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sa stiti ca n-am disparut, nu m-am lasat nici de gatit, nici de fotografie. Ultima saptamana a fost insa dedicata unei despartiri care m-a facut sa ma gandesc si mai mult la rostul nostru in lume, la marile lucruri mici prin care sufletul nostru isi gaseste implinirea in viata asta, la iertare si daruire. In acest spirit meditativ, m-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta tare draga mie, care are un succes nebun si fulminant la fiecare intalnire cu prietenii. I give you the herbed Greek pies that will change your boring parties forever.

Ingrediente

1 bucata pate brisee

100 g tapenada de masline negre

100 ml iaurt grecesc (gras)

6 linguri de lapte

1 ou

1 catel de usturoi, zdrobit

2 linguri de verdeturi tocate (busuioc, menta, marar, patrunjel, etc)

sare si piper negru macinat

1. Preparam pate brisee (aluatul fraged) dupa metoda de aici. Eu am descoperit ca imi iese nemaipomenit de repede si bine daca o fac la robotul de bucatarie (maxi-chopperul, procesorul cu lama). Practic, arunc toate ingredientele in el, dau cateva pulsatii, timp in care untul se amesteca bine cu faina si laptele/apa, iar apoi pur si simplu adun coca cu mana si e gata de intins!

2. Amestecam restul ingredientelor (mai putin tapenada) intr-un bol pana se omogenizeaza bine.

3. Cu un pahar mare rotund sau o forma de biscuiti cu diametru mare taiem cerculete din aluat, le asezam in forma de tarte rotunde (sau muffins), tapetam cu o lingura de tapenada de masline, apoi umplem cu amestecul de iaurt si verdeturi si dam la copt, la foc mediu, pana se intareste putin compozitia.

Sunt foarte aromate si gustoase si merita tot efortul!

Love and herbs,

Andie