contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Tarte Cu Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Printre multe pregatiri de toamna, iata ca luna septembrie ne-a adus si provocarea "Dulce Romanie". De aceasta data Nicole de la All day Cooking ne-a pregatit o surpriza aromata: piersica.
 
Asa ca va intreb: ce parere aveti de niste mini tarte cu piersici, migdale si martipan?
Sunt sigura ca o sa va placa! 

 
Pentru aluatul fraged aveti nevoie de: 200 gr unt rece, 250 gr faina, 100 gr zahar pudra, 1 ou, 1 praf de sare
Pentru umplutura; 2 piersici, 100 gr martipan (reteta aici), 1 albus de ou, 50 gr fulgi de migdale

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si cu sarea. Adaugam untul taiat cubulete si framantam usor astfel incat sa obtinem un aluat omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam la rece 1 ora.
Pe masa infainata, intindem alutul intr-o foaie subtire. Decupam cercuri de 10 cm, pe care le aranjam in forme de mini tarte. Intepam aluatul cu furculita. Se acopera fiecare tarta cu alta forma de tarta (se coace orb- vezi foto) si se coc timp de 15 minute la 180 grade Celsius.

Intre timp oparim piersicile timp de 2-3 minute in apa fiarta. Le decojim si le taiem in cubulete mici.


Framantam martipanul cu albusul de ou si il distribuim pe fundul fiecarei minitarte.Acoperim cu feliute de piersici si fulgi de migdale.
 Se introduc din nou in cuptor si se mai coc 10 minute, pana sunt frumos rumenite.


Pofta buna!