Mini Tarte Cu Mousse De Ciocolată
articol scris de MonicaLazar blog Eat, love and be happy
Dacă ar fi să plec undeva departe, aș pleca undeva unde să nu fie niciodată frig. Tolerez, însă, anotimpurile astea reci pentru două aspecte care îmi plac mult: diminețile cu ceață și mirosul de frunze arse. Poate și culorile ciocolatii, dar doar în zilele senine și asta doar pentru că găsesc foarte frumos felul în care nuanțele maronii se combină cu nuanțele deschise de albastru.
Ieri, se pare că, într-un mod absolut întamplător, am fost într-un french mood. Am pregatit mini-tarte cu mousse de ciocolată în timp ce ascultam mousicalul Notre-Dame de Paris.Pâte sucrée, mousse au chocolat, La fête des fous și bineînțeles Belle… Ieri am ascultat și am pregătit. Azi ascult și mănânc. Mâine probabil o să ascult si atât, căci nu știu dacă va mai rămâne ceva french de mâncat.
Dar acum că am descoperit ingredientele pentru un sweet french mood perfect voi trece rețeta în repeat recipes mode.
Pâte sucrée
160 gr făină
60 gr zahăr
40 gr cacao neagră
170 gr unt rece, tăiat cubulețe
3 gălbenușuri
1/2 lingură extract de vanilie
1/2 linguriță sare
- Amestecați făina, cacaoa, zahărul și sarea.
- Adăugați untul rece și amestecați cu vârful degetelor, pentru a nu încălzi untul, până compoziția începe să devină fărămicioasă.
- Adăugați gălbenușurile și extractul de vanilie și amestecați compoziția până se leagă aluatul iar vasul rămâne curat.
- Înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în frigider, cel puțin o oră.
- Încingeți cuptorul, întindeți o foaie, nu prea subțire și decupați rondele pe care le asezați în forme de mini-tarte (sau puteți face o tartă mare) pe care le coaceți 10-15 minute.
Mousse au chocolat
4 ouă
170g ciocolată neagră
60 ml cafea neagră
170g zahăr + 1 lingură
170g unt
2 linguri de rom
1 lingură de apă
un praf de sare
1/2 lingură extract de vanilie
- Topiți ciocolata împreună cu untul și cafeauna, pe baie de aburi. Lăsați să se răcorească.
- Umpleți un vas cu apă rece și gheață și puneți-l de o parte.
- Bateți gălbenușurile împreună cu zahărul, romul și apa, pe baie de aburi, aproximativ 3 minute.
- Puneți vasul cu gălbenușuri în vasul cu apă rece și mixați compoziția până se răcește.
- Apoi adăugați, peste compoziția de gălbenușuri, ciocolata topită.
- În alt vas bateți albușurile peste care adăugați praful de sare. Când încep să se întărească, adăugați lingura de zahăr și vanilia și bateți albușurile până obțineți o compoziție ca cea de bezea.
- Adăugați o treime din albușuri peste compoziția de ciocolată și gălbenușuri și omogenizați usor, apoi adăugați și restul albușurilor. Nu amestecați prea mult pentru a nu strica textura pufoasă.
- Umpleți mini-tartele răcite cu crema de ciocolată și ornați frișcă, alune de pădure sau orice altceva doriți.
Și neapărat, cum ziceam, some good french songs!