Mini Tarte Cu Magiun De Prune

articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit comanda de la domnisoara sa-i fac mini tarte... Asa ca am trecut la bucatareala...
Ingrediente necesare:
* 250 g faina
* 120 g unt
* 100 g zahar
* un albus
* o fiola de esenta de lamiie
* un pic de sare
pentru umplutura am folosit :
magiun de prune (productie proprie ) in care am razaluit vreo doua piscoturi (merge si fara...
In recipientul de la mixer am topit la MO untul pe care l-am mixat bine impreuna cu zaharul pina ce a devenit de culoare alba. Am adaugat esenta de lamiie (poate fi inlocuita cu coaja rasa de la o lamiie), apoi albusurile batute spuma
am amestecam usurel cu o lingura de lemn, apoi am adaugat treptat faina cernuta. Punem aluatul pe o coala de hirtie de cuptor si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie din care decupam cercuri un pic mai mari decit formele de tarte, apoi tartele le umplem cu magiun (fiecare pune de care gem doreste). Pe unele am pus o inimioara decupata din aluat, iar celelalte patru tarte, care erau mai mari, le-am pus deasupra dungulite din aluat (astea fiind adevaratele tarte).
Preincalzim cuptorul la 180 de grade (cuptor cu ventilator) si le lasam cca 20 de minute. Eu le-am pus in cuptor fara ventilator - cca 25 de minute.
Le lasam la racit, le scoatem din forme si le pudram cu zahar.
Fuse, fuse si se duse... adica nu mai sint...