contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Tarte Cu Dulceata De Visine Si Samburi De Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Din categoria restantelor, astazi a venit randul acestor minitarte cu dulceata ( de data asta de visine, dar poate sa fie dulceata voastra preferata) si samburi intregi de nuca,  sa iasa la lumina.
Sunt deosebit de fragede, se topesc in gura.... si cu cat se invechesc , cu atat se fac mai bune.
 Singura conditie e sa le pastrati intr-un recipient bine inchis.
Merg le fix cu cafea sau ceai, lapte simplu sau cu cacao ori cicoare. Si la fel de bine cu o cana de vin fiert.
Eu, de obicei, fac portie mare si imi ies 50-60 buc.
Voi, daca doriti sa faceti mai putine, impartiti ingredientele in jumatate si abia apoi apucati-va de aluat.
 Mai trebuie sa aveti o tava de briose/ muffins sau forme individuale de cosulete/ tarte  ca sa le puteti coace in forma aceasta splendida si un decupator in forma de stea / floricica  - pentru  a decupa " capacelul "
INGREDIENTE  :

- faina 000 - 600-700g ( poate sa intre chiar mai multa, depinde de restul ingredientelor )
-zahar - 300g
- untura - 150g
- unt - 150g
-lapte ( caldut ) - 120 ml
- oua - 4 buc
- coaja rasa de portocala 
- 50 ml suc de portocala  
- o piscatura de sare
- praf de copt -  1 plic
- samburi intregi de nuca ( 30-60 buc ) 
- dulceata de visine ( caise, zmeura...etc ) 1 borcan /400g 
- zahar praf ( vanilat )  pentru tusa finala 

Daca nu doriti untura in aluat, inlocuiti-o in totalitate cu unt.

MOD DE PREPARARE  :

Se freaca ouale cu zaharul pana se deschid la culoare.
Se adauga laptele, sucul de portocale, coaja de portocale si sarea.
Se amesteca bine.

Intr-un alt caston , se pune faina si praful de copt  impreuna cu untul si untura. Se omogenizeaza cu mainile pana cand faina absoarbe grasimea si se transforma intr-un " fel de nisip "
Peste amestecul solid, se toarna amestecul lichid. Se framanta un aluat.
E gata atunci cand se dezlipeste de pe maini.
Pastrati o parte din aluat pentru capacele, iar  cu celalalt umpleti formele de cosulete : 



In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat)



Se "umplu" cosuletele cu dulceata preferata. 
Din aluatul pastrat, se decupeaza stelute care se pun peste dulceata in forma de capac. 
La final,  se pune cate un sambure de nuca pe fiecare mini tarta.

Se coc la 180* ...cca 35-45 de minute, sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca putin, apoi se scot din forme.
Calde ,se pudreaza cu zahar praf .

Tinand  companie cafelei :



Si un interior :


Sa-mi spuneti daca v-au placut ;) .
Fiti binecuvantati !